Markus Koskela

Taustaa

Down Under Tattoon perustaja. Markuksen innostus tatuointeihin alkoi jo lapsena. Kustom kulttuurista pitävälle tatuoinnit oli osa genreä ja tavallaan kaikki underground kulttuurit kiinnosti muutenkin. Piirtäminen on kulkenut mukana lapsesta lähtien, alun vaikuttumina toimi lähinnä musa, autot ja moottoripyörät. Kuvia on tehty lähes kaikella millä voi; kynäruiskulla, pensseleillä, tusseilla, tietokoneella ja millä vaan. Myös graafinen suunnittelu astui kuvaan nuorena aikuisena. Markus opiskelikin graafiseksi suunnittelijaksi ja toimikin mainostoimistoissa vuosia Art Directorina.

Ensimmäiset tatuoinnit hän teki jo viime vuosituhannella, mutta ammattilaisena 2005. Parissa vuodessa mainostotyö vaihtui päivittäisiin tatuointeihin luonnollisesti. Oma liike avattiin Hyvinkäälle vuonna 2008 syksyllä. Liikkeen nimi oli ja on edelleen Down Under Tattoo. Graafinen suunnittelu kuluu vielä osana työn kuvaan, mutta vähemmin.

Vahvuudet ja mielenkiinnot tatuoimisessa
Markuksen vahvuudet on kolmiulotteisuutta vaativissa kuvissa, isoissa kokonaisuuksissa ja suunnittelussa. Realistiset kuvat pääsääntöisesti hän toteuttaa mustaharmaana koska Markuksen mielestä tyylin kuvat toimivat ja kestävät aikaa parhaiten juuri mustaharmaana tehtynä. 

Toinen suuri intohimon lähde on japanilaiset izerumi tatuoinnit. Niissä markus kokee että tatuointitekniikkat on viety niin pitkälle kuin japanilaiset sen vievät. Näissäkin kuvissa hän tyyli on ehkä tavanomaista kolmiulotteisempi ja väreissä ehkä vähän rohkeampia ratkaisuja.

Muotokuvat työllistävät myös kovasti. Muotokuvat ovat hyvä tapa kunnioittaa jotakin tai pitää muistona ihmisestä tai eläimestä.

Aikataulut ja suunnittelu
Pitkien jonojen johdosta Markus on rajoittanut jonkin verran työ tarjouksia ja ottaa vastaan pääsääntöisesti itselleen mieleisiä tatuointeja. Tyypillisesti työt ovat isompia kokonaisuuksia ja projekteja, mutta tekee myös yksittäisiä kuvia. Suunnittelun tueksi hän toivoo perusideaa, paikkaa ja väritoiveet. Lisäksi tarkennettuja ns. reunaehtoja minkä rajoissa asiakas toivoo pysyttävän. Suunnittelun hän aloittaa noin viikkoa ennen ensimmäistä aikaa.

[email protected]
0401284544